PRAHOVA
CATRE,
MINISTERUL PENTRU CONSULTARE PUBLICA SI DIALOG CIVIC
DOMANEI MINISTRU VIOLETA ALEXANDRU
MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
DOAMNEI MINISTRU Anca Dana Dragu
Organizatiile acreditate ca si Furnizori de Servicii Sociale au primit o lovitura mare odata cu schimbarea Codului Fiscal la capitolul Scutiri precum:
Directiile de Finante de la nivelurile locale nu mai doresc sa acorde scutirea de taxe si impozite pe cladiri si terenuri acestor entitati, care desfasoara activitati nonprofit si doar sociale.
Care este scopul guvernului, acela de a extermina organizatiile din domeniul social?
In Ordonanta 26/2000 se prevede faptul ca autoritatile pun la dispozitia acestor entitati spatii pentru desfasurarea activitatilor cu caracter social, legislatie care intr-o oarecare masura se respecta de catre A.P.L.-uri.
Directiile de Finante de la nivelurile locale nu au facut consultari cu cei vizati,nu au organizat dezbateri publice, dar isi permit sa interpreteze Codul Fiscal dupa bunul plac.
La Ploiesti, organizatiile din domeniul social deja au primit adrese oficiale, precum ca din acest an nu vor mai fi scutite de la taxe si impozite pe cladiri si terenuri, iar altele au deja acordate aceste scutiri, precum  Organizatia Concordia.
Cerem elaborarea unor hotarari de consilii locale specifice, care sa aibe in spate consultari ai celor vizati si organizarea de dezbateri publice, dar si indreptarea de catre Ministerul Finantelor a Codului Fiscal, de a nu mai lasa loc de interpretari.
linkul petitiei:
http://www.petitieonline.com/opriti_abuzul_autoritatilor_fiscale_de_la_nivel_local
Demers al Coalitiei pentru Servicii Sociale Prahova
link Coalitie:
https://www.facebook.com/Coalitia-Servicii-Sociale-PH-522947957809318/?fref=ts
Coalitiei pentru Servicii Sociale Prahova face parte din proiectul NeUrnim a celor de la CENTRAS
linkul proiectului NeUrnim:
http://neurnim.org/