com

com snt ph

C O M U N I C A T    D E    P R E S A

 

Asociatia VIITORUL TINERILOR prin Grupul de Initiativa infiintat Rainbow Prahova in parteneriat cu Ploiesti Shopping City si Directia Judeteana Pentru Sport Si Tineret Prahova are placerea de a va comunica faptul ca in Ploiesti se va desfasura un Flash Mob pentru a marca ZIUA INTERNATIONALA  DE   LUPTA  IMPOTRIVA  RASISMULUI , 21 martie 2013 la Ploiesti Shopping City in intervalul orar 18.00-20.00.

Pentru acest Flash Mob am pregatit 3 momente care vor transmite mesaje pozitive catre populatie, mesaje antirasiste, anti discriminare,anti etichetare,anti violenta sub toate formele ei deoarece aceste fenomene se pare ca in loc sa scada ele cresc in jurul nostru, mesajele public si online nu mai au control.

Acest eveniment este si face parte dintr-o gama larga a proiectelor,informarilor si evenimentelor dedicate comabterii discriminarii, combatereii violentelor de orice tip, a sterotipurilor, prejudecatilor implementatea de AVT.

Pentru relatii suplimentare nu ezitati sa contactati pe domnul Vasile Porumbaru, Tel:0724149193; viitorultinerilor@yahoo.com

 

Echipa Evenimentului,

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociaţia  Viitorul Tinerilor, a derulat din august 2012 proiectul „ŞI EU POT FI ANGAJAT”, finanţat de programul POSTRU prin proiectul Asociaţiei Catalactica „PROACTIV, de la marginal la inclusiv”, proiect de economie socială,  în cadrul căruia s-a dorit angajarea, oferirea de consultanţă şi consilierea tinerilor defavorizaţi.

Perioada proiectului: august 2012 – ianuarie 2013.

Valoarea proiectului: 40 000 Ron, din care 20 000 Ron de la parteneri.

Partenerii proiectului: Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova, Casa Corpului Didactic Prahova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.

Obiectivele proiectului: Înfiinţarea serviciilor de autofinanţare în cadrul Asociaţiei Viitorul Tinerilor; îmbunătăţirea infrastructurii din cadrul Asociaţiei Viitorul Tinerilor; deschiderea în cadrul Centrului de Tineret Ploieşti al Asociaţiei Viitorul Tinerilor un centru de consiliere pentru tineri, unde l-am oferit sfaturi cu privire la orientarea în carieră, servicii gratuite de redactare a unui Curriculum Vitae EuroPass, ajutor în identitatea unor oportunităţi etc. În cadrul centrului avem deschis şi un birou de papetărie cu servicii contracost (un preţ mult mai mic decât cel din comerţ).

Grupul ţinţă al proiectului: toate serviciile sunt şi vor fi  pentru toată lumea, dar furnizate gratuit grupurilor vulnerabile: persoane de etnie rromă, persoane fără adăpost, tineri peste 18 ani care părăsesc sau au părăsit sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, şomeri în căutarea unui loc de muncă, şomeri care nu apar în baza de date a AJOFM, persoane care trăiesc din venitul minim pe economie. Grupul ţintă direct a fost format din 10 tineri vurnerabili proveniţi din Centrele de Plasament din judeţul Prahova, 4 specialişti care au făcut parte din echipa de proiect, 4 voluntari şi 40 de tineri cu diverse probleme profesionale de la instituţii publice sau din comunitate. Total: 58 de persoane implicate direct în acest proiect.

Beneficiarii direcţi au beneficiat de consiliere gratuită şi acces la informaţii privind cariera, iar cu  parteneriatele făcute cu diferite firme vom încerca încadrarea lor pe piaţa muncii conform competenţelor şi abilităţile acestora.

Beneficiarii indirecţi au fost 232 de persoane din anturajul beneficiarilor direcţi.

Până în prezent, Centrul nostru de Tineret a găzduit următoarele categorii de tineri: tineri proveniţi din Centrele de Plasament în număr de 15 persoane; lideri de ONG-uri în număr de 3 persoane; reprezentanţi ai instituţiilor publice, 3 persoane; volunatri americani, 5 persoane; voluntari AVT, 8 persoane; un medic stomatolog; un avocat. Total: 36 persoane.

Proiectul a suferit şi multe modificări în timpul desfăşurării ca: modificări datorită factorilor naturali – închiderea autorităţilor, legislaţia neclară şi acte locale adoptate doar în anumite circumstanţe pentru sectorul nonguvernamental.

Activităţile iniţiale au fost:

–          Documentare, planificare şi organizare pe parte de fiscalitate (ONG-urile nu sunt plătitoare de TVA, profitul nu se impozitează decât după 15 000 euro etc);

–          Achiziţionarea şi studiul pieţei cu privire la aparatura necesară centrului (multifuncţională, scaune, imprimante, memorii de calculatoare, aparate de plastifiat, casă de marcat etc);

–          Deschiderea unui birou de papetărie/birotică;

–          Confecţionarea manuală de breţări realizate de voluntarii AVT;

–          Elaborarea de materiale care să promoveze proiectul (bannere, fluturaşi, broşuri, pagină de afcebook, pagina de magazine etc);

–          Organizarea unei conferinţe de presă;

–          Promovarea conceptului de economie socială;

–          Raportarea narativă şi financiară intermediară;

–          Raportarea narativă şi financiară finală.

Proiectul a suferit şi modificări majore din cauza faptului că unele activităţi nu au putut fi realizabile ca: deschiderea unui punct de lucru sub forma unui magazin de papetărie destinat tinerilor vulnerabili şi angajarea lor, spaţiu aflat sub custodia Liceului Tehnologic 1 Mai – 8 mp; acreditarea a 3 cursuri CNFPA.

Angajabilitatea tinerilor fără experientă trebuie să fie o preocupare permanentă a tuturor instituţiilor.

Pentru detalii, vă rugăm nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa de e-mail viitorultinerilor@yahoo.com , tel: 0724 149 193.

 

Cu consideraţie,

Preşedinte

Vasile Porumbaru

 

C O M U N I C A T   DE   P R E S A 

 

Asociatia VIITORUL TINERILOR impreuna cu partenerul sau Centru de Resurse APOLLO lanseza proiectul: SA DESCOPERIM IMPREUNA ABILITATILE DE VIATA, ce are ca scop descoperirea, informarea tinerilor defavorizati asupra abilitatilor lor. Proiectul este finantat de Directia Judeteana Pentru Sport Si Tineret Prahova iar perioada de implementare este mai- septembrie 2012. Locul de desfasurare al proiectului va fi la Centru de Agrement Pitesti iar  pe langa parte de instruire va fi si partea de culturalizare a ceea ce inseamna cunoasterea a unei parti din regiunea unde acestia traiesc si anume regiunea SUD MUNTENIA.

Programul de culturalizare a tinerilor este o prioritate constanta si anuala a asociatiei noastre deoarece consideram faptul ca tinerii trebuie mai intai de toate sa isi cunoasca propria tara apoi alte state,culturi.Suma totala a proiectului este de 4000 lei.

PENTRU INFORMATII suplimentare nu ezitati sa ne contactati la contactul afisat in antet iar ca persoana de contact este Vasile Porumbaru, coordonator proiect Tel:0724149193; viitorultinerilor@yahoo.com

C O M U N I C A T   D E  P R E S A

 

Saptamana Nationala a Voluntariatului este un eveniment national ce se desfasoara in toata tara de catre parteneri locali: ONG-uri, institutii de invatamant,  dar si institutii publice locale, judetene. Prahova a inceput marcarea acestui eveniment inca din anul 2006, asta inseamna 7 ani de SNV in Prahova , unde multumim pe aceasta cale ONG-urilor, institututiilor publice locale, judetene, institutii de invatamant si nu in ultimul rand mass-mediei , care treptat realizat stiri cu activitatile din cadrul celor 7 ani de SNV Prahova.

In anul 2012 motto-ul este : Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul e de povestit!

Saptamana Nationala a Voluntariatului, se va desfasura in perioada 14-20 mai 2012. SNV este un eveniment national anual menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestia ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii , pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor.

          Evenimentul a fost initiat in 2002, este coordonat de Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat si este implementat in colaborare cu VOLUM – Federatia Organizatiilor care sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania si partenerii locali ai SNV.

              Va anexam din calendarul national doar pe Prahova ce activiti se vor intampla in aceasta perioada si de catre cine cat si programul organizatiei noastre pentru perioada SNV.

Va invitam pentru discutii detalii la conferinta de presa din data de 14 mai la Terasa OK de pe bulevard la o cafea , cat si pentru detalierea actiunilor din program.

             Va rugam sa nu ezitati sa ne confirmati participarea la adresa de e-mail: viitorultinerilor@yahoo.com,  Tel:0724149193, persoana de contact Vasile Porumbaru .

 

 

Cu consideratie,

Echipa  Eveniment

 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

           Federatia ONG Muntenia are in componenta sa si asociatii care promoveaza activitatile tinerilor din Prahova, si-n acest context, actiunea TINERETUL INTRE APTITUDINE SI ATITUDINE,  vine sa promoveze, sa evidentieze, sa premieze,  munca acestor tineri.

Actiunea face parte din calendarul Federatiei ONG Muntenia  pe anul 2012 si este dedicata zilei de 2 Mai, Ziua Nationala a Tineretului, adresandu-se tinerilor cu varsta cuprinsa intre 16 si 35 de ani.

Reusita  acestui eveniment  a depins de cei doi finantatori – Primaria Municipiului Ploiesti si Agentia Nationala de Sport si Tineret prin Directia Judeteana de Tineret si Sport Prahova.

Alaturi de ei ne-au sprijinit Gradina “Mon Jardin”  si Club OK din Ploiesti.

Vazut ca un concurs tematic, evenimentul dedicat zilei de 2 Mai  cuprinde un complex si variat  program.

Astfel,  exista doua sectiuni la care s-au putut aplica  lucrari, respectiv,  sectiunea de fotografie si cea de mini-clip.

Temele propuse au  fost :

Egalitate de sanse

Toleranta

Discriminare

Voluntariat

La sectiunea  “mini-clip”  participarea a fost  in echipe de cate 2 persoane.

Pentru sectiunea “fotografie” participarea  a fost individuala.

Costurile acestui eveniment s-au ridicat la 5500 lei dn partea Primariei Municipiului Ploiesti si un week-end la munte  asigurat de catre DJTS Prahova, pentru castigatorii locului doi la ambele sectiuni.

Atasam prezentului comunicat si programul evenimentului, invitandu-va sa vizitati  expozitia de fotografii si  sa participati la vizionarea mini-clipurilor iar seara, va asteptam la premiere si spectacolul sustinut de invitatii nostri.

Premiile oferite sunt :

sectiunea fotografie:

premiu I – diploma si o tableta

premiu II – diploma si un week-end  pentru 2 persoane la munte

premiu III –  diploma, rucsac si un stick de 4 Giga

mentiunea I –  diploma si un rucsac

premiu special I –  diploma si 100 lei

sectiunea mini clip:

premiu I – diploma si 2 tableta

premiu II – diploma si un week-end pentru 2 persoane la munte

premiu III –  diploma, rucsac si un stick de 4 Giga

mentiunea I –  diploma si un rucsac

premiu special I –  diploma si 200 lei

Presedinte Federatia ONG Muntenia

Iolanda Gheorghiu

 

Senior responsabil eveniment,

Ionut Iancu

0723096008 anpcampina@gmail.com

Vasile Porumbaru

Director Executiv

Federatia ONG Muntenia

 

 

 

C O M U N I C A T   D E   P R E S A  

 

Va aducem la cunostinta fatul ca sambata 11 februarie 2012 va avea loc un protest pentru semnarea tratatului ATCA , tratat care l-a semnat Roamnia si care va urma sa fie adoptat si de catre Uniunea Europeana iar apoi sa fie aplicat. Pana acum pe facebook au confirmat participarea 728 de personae si consideram necesar sa cunoasteti acest manifest public si sa ne sprijiniti in acest sens. A.V.T., are rol de sustinator,participant al acestui demers. Un alt linK ne arata participarea a 2190 persoane la Ploiesti.Mentionam ca acest protest a fost asumat de AVT si are autorizare pentru Parcarea Palatului Culturii in intervalul orar 17.00-19.00.Va invitam sa ne  fiti alaturi la acest  eveniment.

Link facebook 1: http://www.facebook.com/events/223817684379763/

Link facebook 2:

http://www.facebook.com/events/182692728504106/

Link explicare ATCA :

http://creativemonkeyz.com/roboti/robotzi-s02-ep-special-acta/

 

 

 

 

 C O M U N I C A T   D E   P R E S A   

 

                Asociatia VIITORUL TINERILOR (AVT), are deosebita placere de a informa public de implementarea in perioada septembrie-noiembrie a proiectului: ”FII VOLUNTAR ALATURI DE NOI”, proiect finantat de DIRECTIA JUDETEANA PENTRU SPORT SI TINERET PRAHOVA in parteneriat cu PRO VOBIS – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, Centrul de Resurse APOLLO si Asociatia Biroul de Consiliere pentru Cetateni Ploiesti. Proiectul se desfasoara pe doua dimensiuni si anumei: 1) isi propune perfectionarea si dezvoltarea ONG-urilor, dar si a centrelor de voluntariat privind managementul voluntarilor din judetul Prahova; 2) monitorizarea si consilierea coordonatorilor de voluntari. Vor fi instruiti 14 coordonatori de voluntari la nivelul judetului Prahova, coordonatori care vor aduce un plus valoare comunitatii cat si ONG-urilor din care acestia provin. Valorea totala a proiectului se ridica la 6000 lei, iar cursul de formare se va desfasura la Busteni in luna octombrie. Sesiunile de instruire ating puncte importante din mangementul voluntarilor cum ar fi: sa stii cum sa fidelizezi voluntarii in organizatie, cum sa folosesti instrumentele din managementul voluntarilor si legea voluntariatului, contractul de voluntariat, fisa de inscriere a voluntarului, cum sa organizezi intalniri de orientare si pregatire a voluntarilor, coordonarea voluntarilor in activitati, cat si recunoasterea voluntariatului si a voluntarilor. In acest an deosebit pentru aceasta miscare, Anul European al Voluntariatului 2011, Legea voluntariatului in Romania este in proces de modificare, si in acest sens vom atinge la curs si puncte legate de ce este si ce nu este considerat Voluntariat in tara noastra. Cursul va fi sustinut de un specialist din cadrul PRO VOBIS – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat. Pentru detalii si informatii va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la telefon: 0724149193, e-mail: viitorultinerilor@yahoo.com