In aceste timpuri tulburi puteti face un bine fara mult efort directionand 2% catre AVT.Puteti completa acest formular atasat si fie il dati la noi fie il depuneti voi la ANAF-ul din aria de domiciliu la registratura.Va rugam sa ne dati un mesaj daca ati facut una din cele 2 demersuri.
Asociația se ocupa cu programe pentru tinerii defavorizați, promovarea voluntariatului, politici publice.
Asociatia Viitorul Tinerilor
CIF:16389649
Contul nostru este :IBAN RO75RNCB0212155854450001.
#AVT

 

2017

Contul nostru este :IBAN RO75RNCB0212155854450001.

Contul este deschis la BCR unde puteți face donații,sponsorizări in lei.

2016

20757_103903716301413_8247800_n

 

1

6

 

 

167791_186247758067008_1296701_n

Ce este ISO 26000 ?

 

Dupa multa asteptare, iata ca in data de 1 Noiembrie 2010 a avut in sfarsit loc lansarea standardului ISO 26000 – standardul pentru responsabilitate sociala si dezvoltare durabila. Acest standard a fost unul dintre cele mai asteptate standarde ISO, dar in acelasi timp si unul care a trecut printr-un lung travaliu si prin destul de multe controverse. Elaborarea lui a inceput in Aprilie 2001, fiind programat pentru lansare undeva in decursul anului 2008, dar iata ca s-a ajuns sa fie lansat doar la sfarsitul anului 2010.

Domeniul de aplicare al standardului este destul de vast. Astfel, standardul se va aplica tuturor organizatiilor din sectoarele publice si private din tarile dezvoltate si in curs de dezvolatare fiind menit sa ajute organizatiile intru gestionarea responsabilitatii lor sociale si sa furnizeze o îndrumare practica referitoare la operationalizarea responsabilitatii sociale. Standardul cauta sa ajute la identificarea si angajarea tuturor partilor interesate de responsabilitatea sociala si sa confere o crestere a credibilitatii rapoartelor si dovezilor despre responsabilitate.

Standardul ISO 26000 este de asemenea menit sa sublinieze rezultatele existente dar si îmbunatatirea performantei, sa creasca încrederea si satisfactia clientilor si a celorlalte parti implicate fata de diverse organizatii, sa fie legat de, si nu în conflict cu alte documentele, tratate si conventii internationale in vigoare precum si cu standardele ISO deja existente.

De asemenea standardul nu intentioneaza sa reduca autoritatea guvernamentala în ceea ce priveste responsabilitatea sociala a organizatiilor si doreste sa promoveze o terminologie comuna si o constientizare cat mai larga în domeniul responsabilitatii sociale.

Este de mentionat ca la elaborarea standardului au participat si cateva dintre cele mai importante organizatii care au un impact semnificativ în domeniul RSC si al dezvoltarii durabile, precum Organizatia Natiunilor Unite (ONU), International Labour Organisation (ILO), Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD), Global Reporting Initiative (GRI), Social Accountability International (SAI), AccountAbility, etc.

Pe de alta parte, la elaborarea standardului au participal atat state dezvoltate economic cat si state in curs de dezvoltare, acesta fiind si una din cheile succesului la elaborarea standardului. Statele cu niveluri diferite de dezvoltare au probleme diferite. Organizatiile actioneaza in conditii complet diferite si abordarile lor fata de responsabilitatea sociala trebuie adaptate local. De exemplu accesul la apa potabila e de la sine inteles in unele zone, in timp ce in altele este o problema de viata si de moarte, care poate determina existenta sau disparitia unei comunitati. De aceea contributia fiecarui stat este vitala pentru standard, pentru ca numai asa standardul poate fi relevant la nivel mondial.

Despre introducerea standardului ISO 26000, Martin Neureiter, CEO The CSR Company, Austria, crede ca “va produce o schimbare radicala in ceea ce priveste practicile de responsabilitate sociala, in primul rand pentru faptul ca va impune o terminologie comuna. Astfel daca o companie din Romania va vorbi despre CSR cu o companie din Indonezia, ambele vor intelege acelasi lucru si vor lucra pe un teren comun. In al doilea rand, elaborarea ISO 26000 este primul document global care va include preocuparile, principiile si modalitatile de implementare – ceva ce nu exista in acest moment. Va stabili standardul pentru orice viitoare dezvoltare a responsabilitatii sociale intr-o maniera relevanta la nivel global”.

Prin intermediul ISO 2600, fiecare organizatie este invitata sa devina mai responsabila social prin aplicarea acestui standard international. Recunoscand faptul ca organizatiile sunt la niveluri diferite de întelegere si integrare a responsabilitatii sociale, acest standard international este destinat sa fie utilizat atat de cei care încep sa abordeze responsabilitatea sociala cat si de cei mai experimentati în aplicarea ei. Debutantii pot gasi utila parcurgerea si aplicarea acestui standard international de la început pana la sfarsit, ca un manual de responsabilitate sociala, în timp ce utilizatorul experimentat poate alege sa îl utilizeze pentru îmbunatatirea practicilor sale existente si pentru integrarea în continuare a responsabilitatii sociale în organizatia sa.

Nu in ultimul rand, este foarte important de mentionat ca ISO 26000 nu este un sistem standard de management si, în special nu contine cerintele în raport cu care o organizatie sau un sistem de management ar putea fi auditate si certificate. ISO 26000 ofera doar orientari cu privire la ceea ce este responsabilitatea sociala si modul în care organizatiile sa poata functiona în maniera social responsabila. Mai mult, in domeniul de aplicare al ISO 26000 se specifica foarte clar ca nu a fost facut pentru a fi utilizat pentru certificare, astfel oficialii International Standard Organisation (ISO) precizând: “Acest standard international nu este un sistem standard de management. Acesta nu este destinat sau adecvate pentru scopuri de certificare ori utilizare in scopuri de reglementare sau contractuale. Orice oferta de a certifica, sau pretinde a fi certificate ISO 26000 ar fi o interpretare gresita a intentiei si scopului sau dar in acelasi timp si un abuz. Deoarece acest standard international nu contine cerinte, precum multe din celelalte standarde, orice certificare nu ar putea fi o demonstratie de conformitate cu acest standard.”

 

 

 

Repartizati 2% pentru cauzele noastre nobile,  proiecte, programe si evenimente.

declaratia 230 VARIANTA COMPLETATA DEC 230 DECLARATIA 200 VARIANTA COMPLETATA DEC 200

 

 

 

579426_580979951921527_1082756956_n

 

 

 

 

Este simplu:
1. Completezi un formular:
–  DEC 230, daca în 2012 ai avut venituri numai din salarii;
Sau
– DEC 200, daca in 2012 ai realizat si alte venituri (din salarii sau activitati independente sau numai din activitati independente)

2. Il trimiti la Administratia Financiara de care apartii:
· prin posta, cu scrisoare recomandata;
· il depui direct la registratura administratiei financiare.

Este foarte important sa stii ca:
a) Data pana la care poti trimite formularul este 25 mai 2013.
b) Administratia Financiara de care apartii este cea din localitatea de domiciliu (domiciliul din cartea de identitate / buletin);
c) Adresele Administratiilor Financiare .
d) Formularele sunt pretiparite cu datele fiscale ale AVT, tu trebuie sa completezi doar datele tale personale si sa semnezi.
e) Rubrica “Suma” nu trebuie completata. Inspectorul fiscal va face acest lucru.
f) Nu este necesar sa atasezi fisa fiscala.